Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging keyless entry auto's aangescherpt

Eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging keyless entry auto's aangescherpt

Diefstal door middel van het verlengen van het signaal van een auto met keyless entry (relay attack genoemd) neemt steeds meer toe. Daarom scherpte het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) de eisen van het Keurmerk Voertuigbeveiliging aan - welke per 1 juli 2019 gelden.

Samen met verzekeraars, afnemers, leveranciers, leasemaatschappijen en certificatie-instelling Kiwa SCM heeft het CCV deze eisen aangepast. Vanaf 1 juli 2019 is voor veel nieuwe automodellen een extra maatregel nodig om het certificaat Voertuigbeveiliging te krijgen. Vanaf 1 juli 2020 is voor alle auto’s met keyless entry een extra maatregel nodig tegen relay attack. Het CCV hoopt dat door het aanscherpen van de eisen autofabrikanten en leveranciers uitgedaagd blijven om te komen met blijvende oplossingen die passen binnen het schema Keurmerk Voertuigbeveiliging.

Een certificaat Voertuigbeveiliging dat vóór 1 juli 2019 is afgegeven aan een autobezitter met keyless entry blijft geldig. Het keurmerk is afgegeven op het moment dat het voertuig toen aan de geldende eisen voldeed. Wel kan een verzekeraar aanvullende maatregelen eisen om relay attack diefstal te voorkomen.

Lees hier het volledige artikel op Emerce.nl