Gestolen, wat nu?

Als u slachtoffer bent geworden van autodiefstal is het zaak om snel te handelen. Lees hier verder voor antwoord op veelgestelde vragen met betrekking tot diefstal van of uit uw voertuig. 

Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan hier.

 

Wat moet ik doen als mijn voertuig is gestolen?

Als een voertuig gestolen wordt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Als dit wordt nagelaten, blijven de voertuigverplichtingen zoals verzekering, APK en Motorrijtuigenbelasting doorlopen.

Lees meer
Wat is een gekloond of gedupliceerd voertuig?

Klonen of duplo is een vorm van identiteitsfraude waarbij een gestolen voertuig tot een kopie van een origineel voertuig wordt gemaakt.

Lees meer
Hoe maak ik melding van een gestolen scooter of brommer?

Diefstal van uw bromfiets, snorfiets of scooter kunt u online melden bij de VbV. Indien u uw bromfiets, snorfiets of scooter als vermist heeft gemeld, staat uw voertuig onmiddellijk nationaal gesignaleerd.

Lees meer
Wat zijn de meest gestolen auto's in Nederland?

Bekijk hier de lijst met meest gestolen voertuigen in Nederland.

Lees meer
Wat moet ik doen als mijn kentekenbewijs is gestolen? 


Vraag een nieuw kentekenbewijs of -card aan bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) via de website en doe altijd aangifte bij de politie. 

Lees meer
Wat moet ik doen als mijn voertuig is gestolen in het buitenland?

Als u voertuig gestolen wordt in het buitenland, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Als dit wordt nagelaten, blijven de voertuigverplichtingen zoals verzekering, APK en Motorrijtuigenbelasting doorlopen.

Lees meer