Verzekering

Het is bij voertuigbeveiliging van belang dat u de eisen van uw verzekeraar kent, zodat u in het geval van diefstal van of uit uw voertuig niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Indien u kiest voor een ander beveiligingssysteem dan door uw verzekeraar gevraagd, controleer dan vooraf of uw verzekering dat systeem accepteert.  

Controleer of uw voertuig verzekerd is tegen diefstal

Is uw auto beperkt casco of volledig casco verzekerd? Met alleen een WA-verzekering valt diefstal niet onder de dekking, omdat u dan alleen verzekerd bent voor schade die u bij anderen veroorzaakt. Check uw polis en de verzekeringsvoorwaarden op de website.
 

Controleer welk bedrag uw verzekeraar vergoedt in het geval van diefstal

Wanneer uw voertuig 30 dagen na diefstal niet is teruggevonden, keert uw verzekeraar - indien u daarvoor verzekerd bent - u uit. Goed om te weten: autodiefstal gaat in principe niet ten koste van uw no-claim korting. Zaten er nog waardevolle spullen in uw voertuig tijdens de diefstal? Sommige spullen vallen onder de dekking van uw inboedelverzekering. Als de diefstal op vakantie plaatsvindt, vergoedt de reisverzekering de spullen. Check voor de voorwaarden de website van uw verzekeraar.

Geldigheid SCM-certificaat

Als uw voertuig is voorzien van een goedgekeurd en gecertificeerd beveiligingssysteem, is het belangrijk dat het certificaat geldig is. Let erop dat het systeem periodiek gecontroleerd is en het certificaat daardoor nog geldig is.