Preventie

Wees u ervan bewust dat autodieven en inbrekers altijd op zoek zijn naar potentiële 'buit'. Met simpele maatregelen kunt u autodiefstal of -inbraak al in veel gevallen voorkomen. Lees verder voor tips met betrekking tot preventie van diefstal van of uit uw voertuig.

Parkeer uw auto op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verlichte plek

Om het risico op diefstal te verlagen kunt u uw voertuig het beste parkeren op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verlichte plek. De meeste diefstallen vinden namelijk plaats op onbewaakte of zwak verlichte plekken. Een dief of inbreker staat nu eenmaal niet graag in de schijnwerpers. 
 

Controleer of uw auto goed op slot zit wanneer u afstandsbediening gebruikt 

Het signaal van uw afstandbediening of uw sleutel kan namelijk bij het afsluiten worden verstoord door een ‘jammer’. Een jammer is een radiozendapparaat dat de signalen van andere zenders onderschept. Het gebruik hiervan kan dieven in staat stellen uw gemakkelijk auto mee te nemen. Doe daarom altijd een dubbelcheck bij het afsluiten van uw auto. Dit geldt ook voor zogenaamde slimme sleutels waarbij het openen-en afsluiten van uw auto volledig automatisch gaat. 

 

SCM-beveiligingsstickers op achter- en zijruit

De aanwezigheid van een VbV-SCM gecertificeerd product werkt door de aanwezigheid van stickers enorm preventief. Een dief zal eerder een auto kiezen zonder de aanwezige en herkenbare SCM-sticker dan eentje die hier wel van is voorzien. Voor een gecertificeerde installatie en geldigheid is de aanwezigheid hiervan verplicht.

Voor alle gecertificeerde SCM klasses wordt een gelijke sticker toegepast. Buiten de auto is het daarom niet waarneembaar welke klasse in het voertuig actief is, een veilig gevoel!
 

Laat het kenteken van uw voertuig in de ruiten graveren

De identiteit van uw voertuig is hierdoor moeilijker te vervalsen. Dit vergroot de kans op het terugvinden van uw voertuig.
 

Sluit uw auto altijd en overal goed af 

Ook tijdens het rijden. En voorkom dat dieven (bijvoorbeeld bij een stoplicht) uw bezittingen van de achterbank of passagiersstoel wegnemen.
 

Let altijd op uw autosleutels

Laat uw autosleutels buitenshuis nooit onbeheerd in uw jaszak zitten (bijvoorbeeld tijdens het sporten of in een restaurant). Dieven houden dit nauwlettend in de gaten, en maken geregeld misbruik van nalatigheid.
 

Laat geen apparaten achter in uw voertuig

Laat u toch apparaten in de auto liggen? Leg deze dan uit het zicht en zet de apparaten helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons namelijk aan de hand van het bluetooth-signaal detecteren.
 

Laat het dashboardkastje open

Laat zien dat er niets van waarde te halen is. Op deze manier verkleint u de kans op diefstal.
 

Laat geen waardevolle goederen achter in uw auto

Want 'niets erin, niets eruit'. Als u geen waardevolle bezittingen achterlaat in uw auto, valt er voor dieven ook niets te halen.