Terugvindsysteem

mogelijk sinds 2016

Een terugvindsysteem moet voertuigen binnen 24 uur in Nederland terug kunnen vinden. Terugvindsystemen zijn geschikt voor personenauto's, motorfietsen en bedrijfsvoertuigen. Het afgeven van een certificaat voor het terugvindsysteem is alleen mogelijk wanneer het voertuig is voorzien van minimaal een Kiwa SCM goedgekeurde startonderbreker. 

Kiwa SCM certificeert sinds 2016 terugvindsystemen voor voertuigen. Terugvindsystemen worden onzichtbaar in een voertuig geïnstalleerd en voorzien van een mogelijkheid om een voertuig binnen 24 uur in Nederland terug te kunnen vinden. Doordat het terugvindsysteem gekoppeld is met een Particuliere Alarm Centrale (PAC) is opsporing na diefstal mogelijk.

SCM-certificaat

Een SCM-certificaat voor een terugvindsysteem kan worden afgegeven op een voertuig wanneer deze beschikt over een Kiwa SCM goedgekeurd systeem. Het afgeven van een certificaat voor een terugvindsysteem is alleen mogelijk wanneer het voertuig is voorzien van minimaal een Kiwa SCM goedgekeurde startonderbreker. De basisbeveiliging dient eerst gecertificeerd te worden voordat er een terugvindcertificaat kan worden afgegeven. Een Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf kan het goedgekeurde terugvindsysteem alleen certificeren wanneer het volgens de geldende richtlijnen is geïnstalleerd en de werking gecontroleerd en goedgekeurd is.