Startonderbreker (voorheen klasse 1)

De startonderbreker is de voormalige beveiligingsklasse 1. Deze bestaat uit een systeem met twee automatisch inschakelende blokkeringen. De blokkeringen zorgen ervoor dat het voertuig niet kan worden gestart en zich niet zonder uw toestemming op eigen kracht kan verplaatsen. 

Het inschakelen van de blokkering gebeurt altijd automatisch. Na het uitschakelen van het contact wordt  binnen 60 seconden de blokkering actief. Om het voertuig weer te kunnen gebruiken zal het actieve systeem eerst moeten worden uitgeschakeld. Dit kan geautoriseerd plaatsvinden door bijvoorbeeld een afstandsbediening/handzender, transponder of een uitschakelcode in de auto. De uitschakelmethode is afhankelijk van het gekozen systeem.

Raadpleeg voor uitgebreide informatie over de diverse beveiligingssystemen de website van Kiwa SCM.

 

SCM-certificaat

Een SCM-certificaat voor een startonderbreker kan worden afgegeven wanneer een voertuig beschikt over een Kiwa SCM goedgekeurd systeem. Een Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf kan het goedgekeurde systeem alleen certificeren wanneer het volgens de geldende richtlijnen is geïnstalleerd en de werking gecontroleerd en goedgekeurd is. 

 

SCM klasse-indeling 

Benaming oude klasse: Personenauto klasse 2

Benaming nieuwe klasse: Alarmsysteem