Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3)

Het alarmsysteem met hellingshoekdetectie bestaat uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met omtrekdetectie, interieurdetectie, hellingshoekdetectie en akoestische signalering door middel van een gecodeerde noodstroomsirene en optische signalering.

Bij een inbraak zal de autoverlichting knipperen en gaat een duidelijk hoorbare sirene af. Hierdoor kan de inbreker niet onopgemerkt te werk gaan. Naast het voorkomen van autodiefstal door de actieve (extra) startonderbreker zal bij het loskoppelen van de auto de sirene gewoon kunnen blijven functioneren doordat deze een eigen ingebouwde stroomvoorziening heeft. Als extra beveiliging is het alarmsysteem voorzien van hellingshoekdetectie die het opkrikken en/of wegslepen van het voertuig kan waarnemen en de alarmering in werking kan zetten.

 

SCM-certificaat

Een SCM-certificaat voor een alarmsysteem met hellingshoekdetectie kan worden afgegeven wanneer een voertuig beschikt over een Kiwa SCM goedgekeurd systeem. Een Kiwa SCM erkend inbouwbedrijf kan het goedgekeurde alarmsysteem alleen certificeren wanneer het volgens de geldende richtlijnen is geïnstalleerd en de werking gecontroleerd en goedgekeurd is. 

 

SCM klasse-indeling 

Benaming oude klasse: Personen auto klasse 3

Benaming nieuwe klasse: Alarmsysteem met hellingshoekdetectie